Mandaly z čajových sáčků nejen na zdech centra

Autor: , zveřejněno 25. 9. 2015

Začíná další školní rok, je potřeba pověsit obrazy na zdi, zůtulnit prostor, provonět ho čajem a domácím chlebem a do našeho "pokojíčku" pozvat lidi. Na naši malou párty ku příležitosti dalšího školního roku přišli i pánové z radnice. Vy jste chyběli? Máme pro vás reportáž...

Slavnostní zahájení nového školního roku a také odstartování dnů otevřených dveří v Centru Mandala proběhlo v nově zrekonstruovaných prostorách v prvním patře budovy na Opletalově 6. v pondělí 21.9. 2015 v 17 hodin.

Jako již tradičně se zahajovalo vernisáží nové výstavy. Tentokrát se můžete těšit na to, že centrum budou v následujících měsících zdobit barevné obrazy skládaných mandal Gabriely Gabčik Beranové. Tyto pestré, hravé a netradiční mandaly vznikají skládáním z čajových přebalů – technikou TeaBagFolding. Skládání takovýchto mandal, je práce poměrně titěrná a zabere hodně času, avšak finální výsledek stojí za to. O tom se koneckonců mohli přesvědčit i návštěvníci tohoto zahájení, pro které autorka obrazů připravila ukázkový workshop skládání takovýchto mandalek.
 
O hudební doprovod se postaral host Tomáš Prokopič se svojí klávesovou snovou hudbou.  
 
Těšíme se na Vás v následujících dnech a týdnech na některém z našich kurzů, seminářů či setkání.

Autor článku

Jana Gajdošová

Lektorka výtvarných kurzů pracující rovněž s dalšími metodami pro osobní rozvoj a relaxaci

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál