Na víkend bezdětná

Autor: Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová, zveřejněno 17. 10. 2012

Ženy na mateřské dovolené, a ženy celkově, myslím, mají často tendenci sama sebe stavět až na poslední místo.

Příležitost věnovat se sama sobě...

Dáme často přednost jiným věcem, činnostem a úkolům před sebou. Tak už to chodí, máme dobrý pocit, že je doma čisto, děti mají vyžehlené oblečení a naše koníčky nebo náš seberozvoj jde stranou.

Program je místem, kde chceme ženám na mateřské dovolené či podle zájmu také ženám-matkám otevřít prostor pro sebe sama. Programy máme připravené vždy na jednu neděli v měsíci a jednotlivé nedělní aktivity na sebe nenavazují. Můžete se tedy přihlásit na jednu či dvě neděle, podle toho, jak se vám to hodí. Pokud na první neděli (18. 11.) nebudete moci přijít, neznamená to, že na dalším nedělním programu budete mít nějaký „skluz“.

Každá z nedělí má samostatně postavený program, složený z několika bloků, mezi nimiž jsou přestávky a pauza na oběd. Náplní celého dne jsou různé umělecko-terapeutické aktivity. Budeme se věnovat arteterapii, biblioterapii, muzikoterapii, taneční či pohybové terapii, nácviku relaxačních technik, a také filmové terapii či dramaterapii.

Tematickým zaměřením neděle 18. listopadu bude ŠTĚSTÍ. Jakou má podobu štěstí? Kdy jsme se naposledy setkaly se štěstím? Nacházíme štěstí? Co pro nás štěstí znamená? Jak zacházíme se štěstím? Technikami, jimiž se budeme snažit téma přiblížit, bude biblioterapie neboli „léčba“ příběhem. Budeme si číst, budeme si představovat, budeme poslouchat, můžeme i psát. Také budeme vyvíjet činnost výtvarnou, budeme malovat, kreslit, stínovat, tvarovat a své výtvory sdílet se skupinou. A v odpolední části si budeme povídat, rozdáme si papíry a propisky na případné poznámky a pustíme si film. To ale ještě není vše - po filmu budeme mluvit a probírat, dělit se o své zážitky, či naslouchat ostatním, některé scény z filmu můžeme opakovaně pustit a ohodnotit, navrhnout změny či lepší průběh.

Všechny ženy na mateřské a ženy-matky na tento program tímto zveme. Cena programu je 200Kč za nedělní program, či 600Kč za víkendový výjezd, který se bude konat v březnu. Jde o neziskový projekt, podpořený nadací, cena je proto velmi nízká, naší snahou bylo, aby program nezatěžoval domácí rozpočet.

Jsme také na Facebooku (Na víkend bezdětná), kde můžete přidávat své komentáře či na čísle 739 332 543, kam se můžete obracet se svými případnými dotazy.

Autor článku

Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová

Zkušená lektorka pracující s expresivními terapiemi, zejména drama terapií a filmovou terapií.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál