Peněženka z nápojových kartonů

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 17. 4. 2013

Jak si vyrobit originální a funkční peněženku z recyklovaného materiálu.

Budete potřebovat:
  • krabice od džusu (nápojové kartony)
  • nůžky
  • barevné lepící pásky

Jak postupovat:

1. Příprava materiálu

Vybereme si krabici od nápoje, která se nám nejlépe líbí (obrázek pak bude na peněžence). Krabici složíme a ustřihneme jí spodek i vršek (viz galerie). Vznikne nám obdélník, který ve třičtvrtině přeložíme a odstřihneme přední díl vrchní části, která přečnívá (viz galerie). Vznikly nám tak dvě pomyslné kapsy.

Aby se nám do naší peněženky vešly peníze (mince), je potřeba, abychom nastříhanou krabici opět narovnali a na bočních stranách ji promáčkli dovnitř (viz galerie). Pokuď  záhyby vypadají jako harmonika, tak jste úspěšně zvládli další krok.

2. Lepení

Peněženku znovu rozložíme a začneme její okraje polepovat barevnou izolepou (my pracujeme s elektrikářskou). Vyberte si barvu, která se vám líbí, nebo se hodí ke krabici a ozdobte s ní všechny okraje (viz galerie).

Opět peněženku složte a spojte páskou obě kapsy (viz galerie). Pokud nechtějí držet u sebe, tak si pomozte trochou lepidla, které mezi ně nanesete. Nově vzniklé boční spoje také začistěte páskou (viz galerie).

3. Zapínání

Jaký typ zapínání zvolíte, je na vás. My dopořučujeme suchý zip, který snadno přilepíte.

 

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál