Šikovné srdce – splněné sny i nová cesta pro tvořivé

Externí autor: Pavlína Bádrová, zveřejněno 9. 8. 2016

Každý z nás čas od času sní. Někdo o nové práci, která by jej bavila, jiný o tom, co si pěkného koupí, další zase přemýšlí nad možnostmi jak přispět svým dílem, aby svět kolem nás nebyl naplněný negativismem nebo lhostejností vůči druhým, kteří potřebují pomoc. Dají se ale splnit takové sny? Popíši Vám můj příběh.

Neustále něco vyrábím a tvořím, mám v oblibě šperky. Jejich výroba je relax a výzva současně. Opravdu první velká výzva byla, když se kolegyni v práci se líbil můj šperk a chtěla obdobný, pak přišla další zakázka a další a mne ohromně bavilo a naplňovalo to, že mé výrobky se líbí a lidé je chtějí nosit. Splnilo se mi to, na co jsem jen v koutku duše pomyslela, že by bylo skvělé.

Splněný sen - výroba srdcem

Další splněný sen, naše rodina se rozrůstá a na světě je má milovaná dcerka. A vlastně především díky ní jsem získala odvahu a rozhodla se vytvořit prostor – internetový portál, který prezentuje rukodělné výrobky. Najdete zde opravdu krásné věcičky od handmade šperků, přes oblečky pro nejmenší, kabelky, bytové doplňky až po ručně vyráběnou kosmetiku.

Představuji vám tedy projekt Šikovné srdce, který fandí zručným lidem, jejich šikovným rukám, regionálním výrobkům, jedinečnosti člověka a jeho života. Jeho cílem je podporovat sociálně slabé a potřebné, kteří mnohdy vyrábějí nádherné věci, nebo menší a začínající handmade tvůrce. Doba masové produkce nadnárodních produktů snad již pomalu oslabuje a naopak přichází období regionálních výrobků, individuální řemeslné a rukodělné výroby šikovných tvůrců. Spoustu z nich a jejich krásných výrobků najdete na portálu sikovnesrdce.cz.
 
Prostřednictvím portálu i díky vám a vašim nákupům můžeme společně pomáhat. Podpoříte tak práci a život zručných, určitým způsobem znevýhodněných osob, které hledají nové příležitosti na trhu práce.
 
Splňte sny nejen sobě, ale i ostatním. Co vykonáme dobrého pro druhé, šikovně se nám vrátí zpátky, a to mnohonásobně!

Projekt Šikovné srdce podporuje náš projekt Mandala dětem. Vyberte si mandalu, která se bude hodit do vaší domácnosti!

Autor článku

tento článek nám poslala

Pavlína Bádrová

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál