Význam srpnových mandal

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 8. 8. 2017

V srpnu je příroda v plném květu. Okrasné zahrady hýří barvami s převahou žlutých odstínů, zlátne obilí a vše zraje. A zrát můžeme i my, abychom v příští fázi velkého kruhu mandaly (v příštím měsíci) mohli sklízet plody své práce.

Osmá fáze velkého kruhu mandaly (a s ním i měsíc srpen) je ideálním místem pro prožití vlastní dospělosti, své sebe-hodnoty a kreativity, kterou si můžete uložit do svých mandal a čerpat z nich v „horších dobách“.

Pánem svého života

Představte si sebe sama jako nejjasnější hvězdu na nočním nebi nebo nejkrásnější květinu na létem provoněné louce. Jaký je to pocit? Nechte ho projít přes ruku a pastelku na papír. Namalujte mandalu s velkou hvězdou nebo květinou ve středu.

Budujte svou hvězdnou kariéru v realitě i ve svých snech a staňte se hvězdou na svém vlastním nebi. Staňte se mistrem v tom, co děláte. Druhá polovina léta pro vás má dostatek energie pro vaši seberealizaci a téměř pro jakoukoliv akci. Pomůže vám dělat věci po svém, budovat svou kariéru a být opravdu nezávislí na ostatních, včetně jejich názorů.

Zbavte se strachů

Možná ale je něco, co vám v tom brání. Co je to? Prozkoumejte všechny své strachy a bloky. Udělejte si jejich seznam – pište, kreslete, lepte obrázky, abyste se na ně mohli pořádně podívat. Právě teď (ve světlé polovině roku) si na ně můžete posvítit a konečně je přemoci. U každého bodu svého „strašlivého seznamu“ si poctivě řekněte, co nejhoršího se může stát. Je to opravdu tak strašné? Můžete té nejhorší variantě nějak předejít?

Pojďme to prozkoumat společně

Autor článku

mandalový symbol - identita

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál