Význam zářijových mandal

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 4. 9. 2017

Září a devátá fáze velkého kruhu mandaly je plná uspokojení a harmonie. Parné letní dny už pominuly, a tak se můžeme pustit s chutí do práce, do dokončování všeho co máme rozdělané. Energie září nám navíc pomůže rozeznat co potřebujeme, a hlavně chceme dokončit, od toho, co chceme opustit.

V září můžete sebe sama prožívat jako strom obsypaný plody, které chcete sdílet se svým okolím. Ony plody mohou být něčím co vyrábíte, co umíte a děláte pro ostatní nebo nějakou vědomostí, kterou byste rádi sdíleli s ostatními.

A tak je možná právě září měsícem, kdy se učitelé plní sil pouští do učení dětí a do předávání vědomostí a zkušeností. Co byste rádi předali vy? Co chcete sdílet se svým okolím? Jak by se jmenovaly plody, které nabízíte kolemjdoucím?

Pomáhejme 

Nakreslete strom a pověste na něj vše čeho jste dosáhli, co víte, umíte a co nabízíte. Pokud vám chybí pocit sebenaplnění a důležitosti pro ostatní, je právě teď vhodná doba porozhlédnout se po dobrovolnických organizacích, po možnostech zapojení se do skupinového dění a po možnostech sdílení s ostatními.

Můžete se přihlásit do nějakého kurzu, můžete se stát učitelem nebo vedoucím nějakého kroužku. Můžete se zapojit do diskuzních fór nebo začít pomáhat s charitativní sbírkou. Záleží jen na vás.

Najděte si pro sebe radost ze života a užívejte si ji, i když je jen pomíjivá. Nezapomeňte, že vše jednou skončí a že i nádherná růže v plném květu jednou začne své voňavé okvětní plátky odkládat.

Chci změnit svět k lepšímu

Autor článku

mandalový symbol pro září

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál