Stvořeno k odevzdání

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 12. 6. 2011

"úspěšní umělci si vytvořili jednoduchý návyk... to, že začnou, znamená, že dílo dokončí."

Seth Godin ve své knize píše: "úspěšní umělci si vytvořili jednoduchý návyk... to, že začnou, znamená, že dílo dokončí."

Na střední škole jsme často tvořili tzv. do šuplíku. Pamatuji si, jak mě učitelka češtiny přesvědčovala, abych si svůj literární počin určený do soutěže nechala "na jindy". Pak se mnou ani nejela na vyhlášení výsledků. Odměnu za třetí místo v celostátní literární soutěži se mnou jel vyzvednout můj otec, který si na to vzal dovolenou.

Doba, technologie i můj věk pokročili, ale tvořivost a touha po sdílení díla s ostatními mě neopustili. Nevím, jsetli se mohu považovat za úspěšného umělce, ale ráda svá díla odevzdávám ostatním a ještě radši se nechám pochválit:-)

Proto jsem se před rokem rozhodla, také pod vlivem Seta Godina, založit službu mandala zdarma, která dnes slaví první rok své existence. Každý měsíc může kdokoli dostat do své mailové schránky jednu předlohu pro vymalování, která by jinak ležela v šuplíku. Těší mě, že zájem o naši službu se pomalu rozrůstá a minulý týden jsme počtem odběratelů naší služby překročili hranici 600. To považuji za pochvalu.

 

Autor článku

mandalová předloha - síť

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál