Vernisáž plná dětí

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 7. 6. 2016

Je to už taková tradice. Když se jaro chýlí ke konci a venku už je neodolatelně krásně, máme pro vás neodolatelnou nabídku. Vystavujeme krásné mandaly v prostředí krásného parku a nabízíme dílny, workshopy, přednášky a ukázky práce našich lektorů.

Letošní výstava je trochu jiná. Je v Lužáneckém parku jako před dvěma lety, ale místo jurty nám zázemí dělá velký bílý stan centra volného času Lužánky. I přes to, že nám výstava trochu navlhla (a to je sucho), je moc krásná. Určitě stojí za shlédnutí. Když svou návštěvu trochu naplánujete, můžete využít i náš doprovodný program, který na vernisáži zahájil Tomáš hrou na od pohledu vesmírný nástroj hang. A to nejlepší na celé výstavě? Jakoukoliv mandalu si můžete hned odnést domů nebo vám rádi připravíme kopii. Společně tak naplníme cíl celé akce. A co že to je? Tak se posaďte a poslouchejte.

Povím vám neobyčejný příběh tří obyčejných žen, které se rozhodly změnit svět...

Sešly se tak jako jindy v kavárně U Jakuba a probíraly obyčejné věci. Maminka osmileté dcery si stěžovala, jak Anička doma plakala, protože ve škole dostala dvojku z výtvarné výchovy. Jitka vyprávěla těžkosti z práce. Snaží se pomoci dětem bez rodin začít žít jako všichni ostatní a potřebovala by tréninkovou domácnost, kde se ti puberťáci budou učit jaké to je bydlet "doma" se všemi starostmi a odpovědností. Ta třetí rozjížděla novou neziskovku s velkou vizí - zlepšit naši společnost tak, aby v ní bylo co nejvíce šťastných lidí, kteří jsou kreativní, mají život ve svých rukou a jsou zodpovědní za svůj život. 
 
U kávy, čaje, zákusků a letní limonády občas přijdou nečekané myšlenky a tak se zrodila i velkolepá myšlenka. Myšlenka na projekt, který 
 
  • podpoří děti ve školách ke kreativnímu tvoření bez hodnocení, 
  • pomůže vybavit domácnost pro děti bez rodin, 
  • ukáže, že se život dá změnit k lepšímu, když se chce.
 
Vznikl projekt Mandala dětem, který za prvních pět let dokázal, že má smysl! Pojďte s námi dokázat, že i děti, které si z rodiny neodnáší to co všichni považujeme za "samozřejmé" mohou být šťastné.

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál