Mandala dětem 2017 aneb když malování pomáhá

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 27. 11. 2017

Cítíte se osaměle, unaveně nebo nepotřebně? Dejte svému životu nový smysl! Malujte mandaly pro děti bez domova! Dejte jim svou lásku v barvách. Ony vás potřebují.

Nebuďte už sami. Zapojte se malováním mandal do celostátní sítě tvořivých nadšenců. Nemusíte nikam chodit a nic zvláštního umět. Společně všechno zvládneme.

Nechte své pochybnosti rozplynout

Zlepšíte si náladu tvořením a zároveň podpoříte děti, které potřebují vaši pomoc. Tvořením ale pomůžete i sobě. Zaručeně se budete cítit lépe. A když ne, můžete nám napsat nebo zavolat.

Možná máte pochybnost, jestli to zvládnete. Možná dokonce věříte, že neumíte kreslit. Možná máte spoustu omezení, která vás drží doma. S tím vším vám pomůžeme. Ukážeme vám, že mandala naučí kreslit každého.

Vyzkoušíte si tvoření, které nejde zkazit (opravdu ne!) a to z pohodlí vašeho domova, takže klidně zůstaňte tam kde jste a jdeme na to. Díky videím, webinářům a dalším „výdobytkům moderní techniky“ budeme společně tvořit tam, kde se cítíte dobře. Nebojte se, nebudete na to sami.

Zvládnete cokoliv

Nepotřebujete nic speciálního, žádné znalosti, zkušenosti ani umělecké vlohy. Můžete pracovat s mandalovou předlohou, která vám pomůže vytvářet kouzelné obrazce. Dáme vám tipy a inspiraci jak na to.

Vyzkoušejte si, že malování mandal není nic složitého. Tvořte se mnou a uvidíte, že společnými silami to hravě zvládneme. Na vlastní kůži si můžete vyzkoušet kouzelný účinek mandal, které si můžete naordinovat i místo léků. Uvolníte se, spravíte si náladu, a ještě vytvoříte obrázek, kterým budete užiteční.

Pomozte sobě i druhým

Stačí, když si z mnoha našich předloh vyberete takovou, která se vám líbí a pak do ní vložíte vám příjemné barvy. Poradíme vám, jak na to. Vyzkoušejte si, že to zvládnete. Pokud byste potřebovali s čímkoliv poradit, jsme tu pro vás na telefonu, mailu i v mandalové poradně.

Se vším vám pomůžeme. Vy jste pro nás důležití a můžete být i pro další. Získejte více radosti a sdílejte své obrázky s ostatními v rámci benefičního projektu Mandala dětem.

Chci se zapojit

Autor článku

příprava prostoru pro malování

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál