Význam březnových mandal

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 2. 3. 2017

V březnu začíná jaro a s ním i období jarní únavy. Po dlouhé zimě jsme unavení, nemáme moc energie a potřebujeme se porozhlédnout po svých zdrojích (po tom z čeho čerpáme životní sílu). Možná proto se říká "Březen, na kamna vlezem..." Tam je teplo, můžeme si tam odpočinout.

Kde dobíjet baterky - to bude naše hlavní téma měsíce. O hledání, o energii a práci se zdroji je celá třetí fáze velkého kruhu mandaly.

Třetí fáze mandaly - labyrint, energie

Mandaly třetí fáze jsou plné spletitých cest. Jsou tu spirály, bludiště, labyrinty, vrtule... Snadno se v nich můžete ztratit, stejně jako ve spletitých myšlenkách. Víte, že byste něco měli nebo chtěli a nevíte kudy kam? Víte, že chcete něco dělat, ale nevíte jak na to? Hledáte kudy se ve svém životě vydat?

Vezměte si namalovaný labyrint, malujte od okraje a najděte správnou cestu do středu mandaly. Jděte do oka hurikánu, kolem kterého se vše otáčí a všechno víří. Ačkoliv je všechno v neuvěřitelném pohybu, v samotném středu je... absolutní klid. Ve středu mandaly a ve středu sebe sama najdete odpovědi. Z tohoto místa se můžete vydat kamkoliv a dělat cokoliv!

Probuzení ze zimního spánku

Na začátku jara se všechno v našem životě dává do pohybu. Pohyb můžete vidět na každém kroku. Celá příroda se probouzí a i naše plány se začínají hlásit ke zrealizování.

Vezměte si papír, tužku a pište - co všechno chcete letos uskutečnit? Kde na to vezmete sílu? Kde vezmete peníze? Co jsou vaše zdroje? Hledejte, kde můžete čerpat energii, kde jsou vaše zdroje spokojenosti.

Váš život vyžaduje pohyb, dynamiku a k tomu je potřeba dostatek sil. Máte jich dost nebo vám schází? Velkým úkolem je uvědomit si své zdroje energie, najít k nim přístup a aktivně je využívat. 

Stáhněte si mandaly

Autor článku

mandala - spirály

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál