Co mi dala stávka dopravců

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 20. 7. 2011

Sice se mi to moc nehodilo, ale když už se dopravci rozhodli domáhat se práv a to prý i za mě, rozhodla jsem se toho využít.

Rozhodla jsem se mimo jiné zkusit novou cestu do školy (nikdy jsem celou cestu cestu do školy vlastně pěšky nešla). Cíl byl projít se a po cestě se třeba i zamyslet nad životem...

Díky mému rozhodnutí jsem měla hned několik nevšedních zážitků. Po cestě do školy jsem si s mapou v ruce připadala velmi dobrodružně. Zjistila jsem, že pěšky mnou již několik let vyhlédnutou trasou do školy nedojdu.
 
Dále jsem:
  • se seznámila hned s několika zajímavými místy, kde jsem ještě nebyla
  • se přesvědčila, že je možné narazit i na mladé pomoc poskytující muže (naštěstí se mi nic nestalo)
  • zjistila, že se po Brně dá celkem pohodlně chodit pěšky a že moje fyzička není co bývala
  • zjistila, kdo všechno má vůz a je ochoten ho použít nejen pro svou potřebu
  • měla dost času na přemýšlení
 
Druhý den mě po cca sedmi kilometrech rychlochůze začali bolet hýžďové svaly.  A na co jsem přišla? Že sice jako OSVČ asi stávkovat nikdy nebudu, ale zato jsem "ředitelkou svého života".
 

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál