Co si vzít na dovolenou

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 16. 7. 2015

Léto je v plném proudu a tak každý z nás občas někam jede, balí a užívá si toho, že svět tak trochu zpomalil. Možná je to tím vedrem. I já teď zrovna sedím mezi hromadou věcí a přemýšlím, co si tam ještě přidat, abych následujících čtrnáct dní nabrala co nejvíce sil, netrpěla hlady ani zimou (jedeme na sever) a neříkala si, tohle jsem si přece chtěla vzít!

Už několikrát jsem si říkala, že si přece musím udělat nějaký seznam... Tzv. check listy zjednodušují život a hlavně pomáhají udělat vše tak jak jste chtěli. Jsou na to prý i nějaké výzkumy. :-)

Mezi věci, které jsou malé a lehké, a rozhodně by neměly chybět ve vašem zavazadle, patří:

Řada z vás píše, že na něj v běžném shonu nemáte čas, takže čas kdy cestujete a nemůžete nic moc dělat je na čtení ideální. Než dorazíte do cílové destinace, máte e-book přečtený. Cesta vám uteče, ani nevíte jak, a dozvíte se spoustu základních informací o světě mandal. Navíc si ho můžete stáhnout do zařízení, které stejně berete s sebou, takže nemusíte zvažovat, jestli nezabere moc místa.

Je lehký a užijete si s ním spoustu zábavy. Pastelky a pár papírů se vejde do kufru skoro vždy. Navíc se z něj dozvíte i něco málo ze světa mandal.

Je pro všechny, které láká vymalovávání, ale rádi by se pustili i do zentanglování nebo do tvoření vlastních mandal. Nechte se přesvědčit, že mandala naučí kreslit každého!

 

Tu si beru já, abych uvolnila před cestovní stres a abych vám mohla po svém návratu poslat zbrusu novou mandalu zdarma. Při balení jí ale nezapomeňte dát mezi tvrdé desky nebo do knihy, aby se nezlomila.

Pokud vám tyto základní věci chybí, nezoufejte a obnejte si je hned teď, ať vám je do začátku dovolené ještě stihneme poslat!

Užijte si léta a tvoření venku, které má své kouzlo.

PS: Až se vrátíte, můžete všechno své prázdninové tvoření sdílet v naší galerii mandal

Autor článku

e-book Cesta Mandaly

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál