Co takhle udělat kalendář s mandalama

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 10. 9. 2011

Ten první byl doma tištěný, dělaný ve wordu, měsíční a z dnešního pohledu amatérsky naivní. Další rok jsme vyráběli kalendář v kurzu kreslení mandal....

Jak to začalo

Před několika lety vznikla myšlenka „co takhle udělat kalendář s mandalama“. Ten první byl doma tištěný, dělaný ve wordu, měsíční a z dnešního pohledu amatérsky naivní. Další rok jsme vyráběli kalendář v kurzu kreslení mandal. Kalendář byl měsíční a nástěnný, tištěný v tiskárně známého za cenu papíru. Náklad byl asi 40 ks, tedy jen pro nás, pro naše známé a rodinu. Úroveň už však byla vyšší a tak se začaly ozývat hlasy, že by si kalendář klidně i někdo koupil, že mandaly jsou moc hezké.

 

A tak jsme se podle hesla „nevaž se, odvaž se“ rozhodli pro první “opravdový“ kalendář.

Jelikož kalendář vznikal v kurzu kreslení mandal, byly jeho automatickou součástí černobílé listy s předlohou mandaly, kterou jsem v dalším roce vylepšili i o texty. A tak vznikla tradice kalendářů mandal, které si každý rok najdou nové příznivce. I tak je tisk kalendářů vždy omezen na cca 200 – 250 ks. Jedná se tedy o limitivanou edici originálních kalendářů, které vznikají díky řadě lidí (v neposlední řadě díky mému manželovi:-).

Barevné mandaly v kalendáři jsou vždy od několika autorů, což dává kalendáři rozmanitost a jisté kouzlo. Poslední dva kalendáře je možné pověsit na zeď nebo postavit na stůl a na základě požadavku našich kurzistů obsahuje i jména a místo na poznámky.

 

Kalendář 2012

Téma kalendáře je každý rok jiné. Kalendář na rok 2012 je plný mandal dle posvátné geometrie a

je již v prodeji (cena je pouhých 250,- + 50,- poštovné a balné). Ústřední mandala je od Jany Budařové (sestry Jana Budaře), která se také podílela na napsání textů a na černobílých předlohách. Kalendář lze objednat na adrese mandaly@centrum.cz

Pro všechny, kteří by se rádi zapojili do přípravy kalendáře na rok 2013

Vytvořte svojí mandalu, vymalujte ji a pošlete nám barevnou a černobílou verzi (předlohu) ve velikosti min. 2000X2000 dpi na adresu mandaly@centrum.cz. Ke své mandale napište jméno autora (pokud ho chcete zveřejnit), co mandala přináší, co jí přejete a jak se jmenuje.

Autoři mandal, které budou zařazeny do kalendáře získají na kalendář slevu.

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál