Jak jsem se dostala k přírodní medicíně

Externí autor: Renáta Koutníková, zveřejněno 1. 4. 2013

V roce 1991 jsem na pozvání sestry mého dědy odjela do Rakouska k Salzburgu do malebné vesničky jménem Anif. Tetičky Ria (Marie) odešla za "prací" ( z Žamberku- Orlické Hory) se svým manželem za první republiky do Vídně. Oba byli magistři a věnovali se přírodní medicíně a především homeopatii, která v té době začínala být pak po válce u naších "západních" sousedů již trend...

Ve Vídni se jim narodili dva synové. Když pak i oni vystudovali, jeden se stal lékařem a druhý si vybudoval vlastní výrobu přírodních léčiv.
 
S příbuznými jsme byli v kontaktu, ale jen osobním, bohužel jsme neřešili společný "business" v oboru, který se nabízel.Měla jsem hodně ostatních starostí a především jsem se plně věnovala výchově svého syna.V roce 2010 jsem se chtěla se "strýcem" co měl vlastní lékárnu s výrobou spojit a začít hlubší spolupráci.Bohužel se to již nepodařilo. Zestárl, prodal firmu a "stáhl" se do ústraní.Musela jsem tedy hledat a po čase i najít v jeho "okolí" svého budoucího partnera. To se podařilo. Pan magister Martin Doskar se teda stal tím, s kým dnes spolupracuji. Jeho společnost taktéž vlastní lékarnu a především výrobnou přírodních produktů.
 

Ohlasy na medicínu:

Koňská mast: Petra (36let), matka dvou malých dětí.  "Začala jsem používat "koňskou mast" na doporučení v okamžiku kdy jsem si při sportu namohla celé tělo. Hned druhý den jsem cítila velkou úlevu od bolesti. Protože mast moc hezky voní a příjemně zahřívá a obsahuje dle návodu hodně bylin, tak mě napadlo mazat sním své dvě malé děti. protože je zimní období a moje děcka moc rády sáňkují a hrají si ve sněhu, je pravidlem , že jim boty promoknou a oni pak mají zmrzlé nohy. Tak je pak doma šupnu do vany s teplou vodou a pak jim nožky namažu touto vynikající mastí a pak strčím do teplých ponožek. Končetiny se jim prokrví a tím pádem prohřejí a nedojde k nachlazení.
Takže vřele doporučuji koňskou mast "Mgr.Martin Doskar" vyzkoušet! A i cena je velice přijatelná."

Pupalkový olej: Jaroslava (52let), úřednice na FÚ. "Vzhledem k tomu, že tělo neumí produkovat vitamín E, rozhodla jsem se, že si tento pořídím spolu s pupalkovým olejem . Volba padla na produkt Mgr. Martin Doskar pro svou výjimečnost spojení. Již delší dobu jej pravidelně užívám a jsem velice spokojená a cítím se lépe. Taky jsem začala používat ANANAS+CHŘEST na lepší trávení a podporu vylučování. Toto složení jsem nikde jinde neviděla a myslím , že je to vynikající doplněk stravy za malé peníze."

Autor článku

tento článek nám poslala

Renáta Koutníková

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál