Jak jsme hledali slogan

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 28. 12. 2015

V létě jsme hledali slogan pro naše centrum a vyhlásili jsme letní soutěž. Pak nám dost dlouho trvalo, než jsme se tím, co všechno přišlo, probrali, něco málo vybrali a pak to dále zpracovali... Mělo to nějaký výsledek? No, ačkoliv se možná zdá, že už jsme na to zapomněli, tak výsledek to mělo.

Pojďme se podívat jak to bylo a co z toho.

Z více než stovky návrhů jsme vybrali čtyři...

  • Mandala, povzbudí i klokana (protože tohle rčení vzbuzovalo silné emoce a to přece slogan má)
  • ...pomůže, pokud člověk nemůže (protože se to rýmovalo a vyjadřuje to naši práci v pomáhající profesi)
  • ...moje každodenní energie (protože chceme dodávat lidem sílu, optimismus a chuť do života)
  • Harmonii nehledej, ale vytvoř (protože se u nás schází hlavně aktivní lidé, kteří nejen hledají, ale hlavně tvoří)

Pak jsme vzali papírky, tužky a vyrazili mezi naše příznivce. Dny otevřených dveří nám poskytly dostatek respondentů z cílové skupiny a tak o data nebylo nouze. Zjišťovali jsme asociace a náladu. Jak se člověk cítí a co se mu vybaví, když se řekne...

Každá jsme měla nějakého favorita, ale vyhrát mohl jen jeden

Klokan byl vtipný, ale ne všechny asociace byly to pravé. Koneckonců nejsme v Austrálii, Redbull neprodáváme a moc často si nevyskakujeme. To, že pomáháme rády je potřeba vyjádřit asi jinak...

Druhý adept tedy také neprošel. Viagru totiž nenabízíme, krizi přivolávat nechceme a do role oběti bychom sebe ani vás přivádět nechtěli.

Třetí adept byl slibný, ale o baterie ani o kávu sortiment e-shopu rozšiřovat neplánujeme a zápasit se sebou sama nechceme.

Takže zbyla harmonie... zodpovědnost, konečně začni něco dělat, podpora, kreativita i odvaha jsou asociace, které chceme spojit s naším centrem.

Hezký polotovar

Marketingová čarodějnice slogan pochválila, jako hezký polotovar. Chce to s tím prý ještě popracovat. Tak jsme pracovali. Vzali jsme "copywriterskou mačetu" a začali jsme škrtat.

Nehledej je zápor, ale my přece chceme být pozitivní. Harmonie je hezké slovo, to si necháme. Slogan by prý měl obsahovat výzvu k akci nebo tak něco, takže tvoř nebo vytvoř si taky necháme. Ale prý popírá to, co je řečeno před tím, takže škrtáme. Zbylo vy/tvoř harmonii. To jde, ale co když chceme tvořit společně?

Tvoříme harmonii

A je to doma. To je to, co děláme, ať už s námi kreslíte mandaly on-line nebo k nám chodíte do nějakého kurzu. My a vy tvoříme dohromady harmonii. Takže děkujeme paní Lence Kohoutové a jdeme na tu méně zábavnou část - změnit slogan v logu, na webu a ve všech materiálech. Kreativita skončila, nastává čas pro práci. Ale vy nic takového dělat nemusíte - pojďte s námi tvořit harmonii a

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál