Koncert nejen o stromu

zveřejněno 4. 11. 2011

Koncert byl součástí festivalu Milujeme stromy (takto se zapojilo Centrum Mandala) a improvizačně-hudebním způsobem ztvárňoval části stromů, Kořeny-Kmen-Korunu.

(reportáž - sepsala: Martina Vavrochová)

Na sobotní večer 22.  října hned tak nezapomenu. Martina Nykodyma (alikvótně hrdelní zpěv) spolu s Romanem Dohnalem (didgeridoo) a Petrem Koreckým (šamanský buben) jsem slyšela hrát už na vernisáži "Neumím a přece kreslím" v Café Therapy. Už tam mě jejich krátké vystoupení oslovovalo. Nedočkavě jsem vkročila do malého a útulného salonku kavárny Zastávka, kde byl koncert tentokrát. Po krátkém rozkoukání se jsem se hrnula rovnou na „pódium“ s úmyslem být co nejblíže centru dění.

Koncert byl součástí festivalu Milujeme stromy (takto se zapojilo Centrum Mandala) a improvizačně-hudebním způsobem ztvárňoval části stromů, Kořeny-Kmen-Korunu. Myslím, že alikvótní zpěv, šamanský buben i didgeridoo do tohoto tématu zapadaly skvěle. Moc jsem si vystoupení užívala a konečné společné zpívání a hraní na šamanské bubny bylo už jen třešničkou na dortu.

Ještě dlouho po skončení koncertu jsem si v duchu prozpěvovala a měla co dělat, abych v tramvaji nezačala tancovat ...

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál