Léčitel nebo šarlatán?

Externí autor: Zdeněk Bednář, zveřejněno 9. 12. 2014

Před nějakým časem jsem se potkala s panem Bednářem - chtěl v našem centru uspořádat přednášku o své práci, o léčitelství. Od jisté doby jsem k těmto profesím trochu skeptická a proto jsem si ho šla "vyzkoušet". Byla jsem mile překvapená lidským přístupem i službami. Trochu jsem si tedy pana Bednáře vyzpovídala a zeptala jsem se, jak vlastně pracuje (jeho působení je opravdu cítit a efekt jsem poznala téměř okamžitě). Jak vlastně pracuje?

 

Jak na své klienty pan Zdeněk působí?

S pacientem vedu rozhovor v klidném a nerušeném prostředí tak, abych ho blíže poznal, zjistil příčinu nemoci a tuto s jeho přispěním odstraňuji. Pacientovi vysvětlím, co a jak bude probíhat. 

Léčení provádím tak, že příkládám svoje ruce na pacientovo tělo, případně provádim tahy rukou v blízkosti jeho těla. Ruce bývají od těla pacienta vzdáleny cca 5 cm. Ovšem v určitých případech mohou být ruce od pacienta i několik desítek centimetrů. Určité tahy rukou před tělem jsou dány. 

Tři kroky léčení

  1. Prvním krokem je z jeho těla jakoby odstranit napětí z jeho těla nebo odstranit z postiženého místa negativní energii.
  2. Druhým krokem je samotné působení energií vycházející z rukou na postižené místo resp.orgán. Jinak působí energie z pravé ruky, jinak z levé a nebo kombinace tahů oběma rukama. Mohu provádět rovněž krouživé pohyby rukou.
  3. Třetím krokem bývá harmonizace energií v těle. A to tak, aby ve všech částech těla byla harmonie a soulad energií, aby část těla netrpěla nedostatkem.

To vše provádím při maximální koncentraci a pacient cítí na svém těle určítý vjem, který souvisí s léčivou energií vycházející z rukou léčitele. Některý pacient pociťuje příliv tepla nebo naopak chladu, pocit mravenčení, pocitu tlaku atp. Po skončení terapie má pacient mnohdy pocit velkého uvolnění a pocit jakoby se mohl vznášet.

Tento způsob léčby musí být založen na vzájemné důvěře. Řada lidí přichází ovšem s tím, že řekne - nikdo mi nepomůže, ale jsem tady a tak to třeba půjde. Tito lidé většinou nic necítí a nejsou ani ochotni přijít na další sezení. Jsou totiž přesvědčení, že léčitel na ně jednou jedinkrát položí ruce a on se mnohdy letitý problém ihned odstraní. Bohužel to tak nebývá. Pacient musí s léčitelem také spolupracovat, protože  jedině s jeho přispěním dojde k vyléčení. Zde upozorňuji, že každý pacient by si měl uvědomit, že to bude možná on, kdo bude muset změnit styl života, životosprávu atp. 

Setkání s pacientem je silně individuální. Většinou se tak děje 1x týdně po dobu několika týdnů. První setkání s pacientem trvá asi 1,5 hodiny, další setkání jsou kratší, asi tak jednu hodinu. 

S čím za léčitelem můžete přijít?

Řada pacientů přijde s tím, že potřebují "jakoby nastartovat organismus", dodat energii, zbavit se napětí-stresu. Stres je velkým problémem současnosti a ovlivňuje v čím dál větší míře každého z nás. Zabývám se léčením různých nemocí,  léčením osob v rekonvalescenci, provádím preventivní prohlídky. Mezi preventivní prohlídky patří například vytvoření energetické rovnováhy osoby.

Kontakt:

Zdeněk Bednář, Brno

tel: 606 173 555

e-mail:zdenek.bednar@email.cz

 

Autor článku

tento článek nám poslala

Zdeněk Bednář

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál