Mandala dětem - informace o projektu

zveřejněno 3. 2. 2013

Do projektu Mandala dětem se přihlásilo a svá díla zaslalo 21 školních zařízení, včetně základních uměleckých a speciálních škol.

(tisková zpráva)

Začátkem školního roku jsem vyhlásili projekt Mandala dětem. Do projektu se mohly zapojit všechny školy a školky v ČR. Učitelé, kteří se zapojili, získali tří týdenní korespondenční kurz o práci s mandalami zdarma a inspiraci pro práci s dětmi.

Do projektu se přihlásilo 21 školních zařízení. V naší on-line galerii se tak sešlo celkem 235 krásných děl. Kdokoli mohl hlasovat a podílet se tak na výběru těch nejhezčích mandal, které budou součástí putovní prodejní výstavy. Ze všech nahraných děl bylo vybráno 50, ze kterých bude sestaven kalendář mandal pro rok 2014 a zároveň budou tvořit putovní celorepublikovou výstavu doprovázenou on-line aukcí. Z vybraných peněz bude pořízeno počítačové vybavení pro klienty občaského sdružení Janus, které se věnuje dětem, mládeži a mladým dospělým, kteří vyrůstali, nebo stále vyrůstají v náhradní péči. Ti tak budou mít možnost zvyšovat své počítačové dovednosti a zvýšit tak možnost svého uplatnění se na trhu práce.

Putovní výstava bude zahájena 11. 3. 2013 v Brně na Obilním trhu, kde proběhne vernisáž a první část výstavy. Výstava bude pokračovat do Blatné - Mačkov, Dačic, Plzně, Moutnice, Náchoda a do ZŠ a MŠ České Bělé.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál