Mandalová galerie pro vás

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 25. 5. 2015

Sdílejte s námi své mandaly, názory, tipy a podívejte se na ty naše. Spolu s Lukášem Havlíčkem jsem pro vás připravili největší galerii mandal všech dob!

Téměř každý týden mi přijde nějaká mandala. Na každou se ráda podívám a myslím, že je škoda, pokud ji vidím jen já. Bohužel můj záměr dávat mandaly na náš web se nakonec ukázal jako neuskutečnitelný. Ruční vkládání mandal vázne... Chce to automatizaci!

Chtěla jsem proto, abyste mandaly mohli vkládat do naší galerie sami. Zkušenost s programátory, kteří slibují hory doly mě ale přivedla k tomu, že jsem je všechny propustila a začala jsem web spravovat sama. Nejsem informatik a proto ta technická stránka věci občas trochu vázne…

V jednotě je síla. Jaro přeje novým projektům. Dnešní doba je o spolupráci.

Lukáš Havlíček je programátor a propadl mandalám stejně jako já. Já jsem z mandal udělala svou volnočasovou aktivitu a později i práci. Lukáš se rozhodl udělat galerii pro sdílení mandal, kterou stále vylepšuje. Také vás napadá, že je to ideální spojení? Mě to došlo až když jsem šla na masáž hlavy, kde se asi uvolnil stres z toho, že se programování učím pomalu a že mi ty technické věci nejdou tak, jak bych chtěla. Naštěstí ten nápad ale přišel a ještě větší štěstí bylo, že Lukáš souhlasil. No a tak jsme se s Lukášem Havlíčkem domluvili a spojili jsme naše snažení. Výsledkem je nová galerie pro sdílení mandal, kterou najdete také na našem webu. Díky Lukášovi můžete své mandaly vkládat po přihlášení sami.

Zatím je v galerii jen pár aktivních uživatelů, což dává velký prostor všem dalším, kteří se chtějí připojit, chtějízpětnou vazbu na své mandaly a chtějí navázat nová přátelství. Také toužíte po rozluštění významu vašich mandal? Zpětná vazba se k tomu hodí.

Spolu s mandalami mi občas přijde žádost o to, abych k mandale něco napsala. Neinterpretuji a nemám ráda diagnostiku "střílenou od boku" bez rozhovoru s autorem. Na podzim jsem se ale zamilovala do mandalového diagnostického testu,který dává pohledu na mandaly nový rozměr. Celý test je založený na rozdělení mandal do dvanácti typů. Můžeme je vzít jako symbol dvanácti měsícům v roce, dvanácti fází našeho života nebo projektu, na kterém zrovna pracujeme. S celým systémem se můžete seznámit v záznamu našeho webináře nebo v knize Mandaly - malování podle nálady. Mám pro vás ale také nabídku - pokud chcete vědět, do které části velkého kruhu mandaly patří zrovna ta vaše, vložte ji do nově vznikající galerie mandala. Do začátku názvu vložte * (např. *jaro) a já vám k mandale napíšu, ke které části velkého cyklu (podle mandalového diagnostického testu) patří.

Mandalaria, tedy mezinárodní galerie pro sdílení mandal, se stala také partnerem pro náš benefiční projekt Mandala dětem. V příštím ročníku se tak budeme moci věnovat rozšiřování projektu, místo potýkání se s technickými problémy, typu špatně se zobrazující mandaly apod.

Děkuji Lukáši za skvělou spolupráci!

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál