Masáž mozku

zveřejněno 29. 10. 2011

"Kam že to jdeš?" ptala se mě kamarádka, když jsem se jí omlouvala, že se dnes večer nepotkáme. "Na masáž mozku, přece."

(reportáž)

Popravdě řečeno jsem ani já moc netušila, co mě čeká. Šla jsem na seminář trénování paměti spíše ze zvědavosti. Zajímalo mě, jak Mirka pracuje, takže vlastní náplň semináře jsem příliš nestudovala. Byla jsem mile překvapena hned mezi dveřmi, kde mě přivítal Zbyněk, který mě uvedl do obývacího pokoje, kde bylo připraveno občerstvení a zněla relaxační hudba.

Otevřený přístup obou lektorů, zajímavé techniky jak na paměť, ale také vysvětlení proč některé věci fungují a jiné ne, proč si lépe pamatujeme příběhy než čísla a jak si zapamatovat ulice celé čtvrtě mě ohromilo. Nejvíce mě ale překvapila profesionalita celého semináře, kde, ačkoli jsme byly pouze čtyři ženy, se nám dostalo plné pozornosti a všeho co si jen můžete na profesionálně vedeném semináři přát. Rychlým výpočtem zjistíte, že tato činnost není zisková, ale je spíše jakýmsi koníčkem, který oba lektoři (manželé Dohnalovi) dělají s velkým nasazením a rozhodně stojí za to to vidět a zažít.

Absolventi 8 – mi dílného cyklu seminářů „Masáže paměti“ obdrží stříbrný šperk „SOVU“, jako symbol moudrého počínání, jehož tvůrcem je šperkař Oldřich Treutner. 

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál