Nejlepší čas je TEĎ!

Autor: , zveřejněno 12. 6. 2018

Velmi často od klientů slýchávám, že nechápou, proč čekali s vyřešením svého tématu tak dlouho. Mnozí si představují, že když se rozhodnou vyřešit co je trápí, budou muset změnit celý jejich život.

Bojí se proto velkých změn, které mohou přijít. Raději odkládají objednání se na sezení co nejdéle, až je to skoro k nevydržení, a poté se rozhodnou něco udělat. 

Je to ale zbytečné, protože představy o rozejití se se svým partnerem, přestěhování se, výpovědi v práci a jiné velké změny se většinou nekonají. Změny, které přijdou, jsou především uvnitř nás. Je to změna ve vnímání situací.

Být v rovnováze

Nyní, když jsme uvedli do rovnováhy to, co nás z ní vyvádělo, tak i situace, které přicházejí, dokonce i ty stejné, teď vnímáme klidněji, jasněji a svobodněji. Svoboda je v tom, že se už nemusíme rozčílit, být zklamaní, smutní po příchodu takové situace, ale v rovnováze, která nabízí střed a možnost se rozhodnout klidně koneckonců se i rozčílit, ale již bez negativních emocí. Celá situace je pro vás neutrální, protože vy jste ve svém STŘEDU!

Je jasné, že i v samotném rozhodnutí nás blokují různé myšlenkové vzorce, které jsme si nasbírali v dětství, a přes které není snadné se dostat. Většinou se jedná o:  "Nechci nic řešit", "Bojím se změny, protože nevím, co přijde potom", "Už jsem taková/ý", "S tím už se nedá nic dělat".

Ale znáte to: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."

A věřte, že těch důvodů proč ne, určitě v naší mysli podpořené našimi bloky a strachy najdeme miliony. Ale co se zeptat sama/sám sebe, Proč ano? 

Čelem vpřed

A to pak určitě přijdou zajímavější odpovědi, které mohou být přirozeným voláním po změně, celistvosti a přirozenosti. Tento hlas je většinou sice slabý, za to trpělivý, vytrvalý a neustálý. Až máme někdy pocit, že před tím musíme utéct nebo dělat cokoli jiného, jen, abychom jej už nemuseli poslouchat.

Jenže jsme to my, je to naše součást a před sebou neutečeme, takže tak i tak nás čeká postavit se tomu a minimálně navázat s tímto hlasem dialog, který určitě povede k úlevě. Po dialogu nastává akce a po daném reálném kroku i úleva, klid, rovnováha, nadšení, nová energie.

Každý to máme jinak, každopádně není na co čekat.

Už vám "Nejlepší čas je teď " dává smysl :)? Ráda vás provedu.

Autor článku

Sandra Fischmeisterová

Terapeutka Metody RUŠ, která provádí lidi tématy, zpět do klidu a rovnováhy.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál