Pozvánka na výstavu enkaustické tvorby Ivany Červené

zveřejněno 6. 1. 2014

Centrum Mandala o.s. představuje enkaustickou tvorbu Ivany Červené. Zahájení výstavy obrazů proběhne 9.1.2014 v 18 hodin, v prostorách Záhrada café therapy, Údolní 37, Brno.

(tisková zpráva)

Ivana Červená je studentkou psychologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Malování je jejím koníčkem, kterému se věnuje ve svém volném čase pro potěchu své duše. Nejbližší se jí stala enkaustika – tedy malba horkým voskem obvykle za pomoci žehličky či enkaustického pera, které se věnuje přibližně od roku 2009. Její tvorba je značně intuitivní, velmi často bez přímého záměru, pouze s touhou vyjádřit své pocity a hluboko skryté myšlenky. Přesto se v jejích obrazech ukazují témata, k nimž má bytostně blízko. Patří mezi ně příroda a vesmír, tedy to, co je přímo uchopitelné a pozorovatelné a naopak to, co nás přesahuje, převyšuje, čehož jsme součástí. Dále v jejích obrazech můžeme vidět zájem o mýty a v neposlední řadě samozřejmě o psychologii a hlubší duchovní poznání.

spirala_i.cervena

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál