Tarot - jak si vybrat správný balíček karet?

Autor: Sophie Joya, zveřejněno 16. 2. 2017

Dovolte, aby si váš balíček karet vybral vás! Připomíná vám tato věta scénu z Harryho Pottera, kdy si malý mág vybíral svou kouzelnou hůlku? Ano, u tarotových karet je to podobné.

Karty jsou mystickým nástrojem – je dobré si tedy svůj nástroj pečlivě vybrat. A nebo spíše dovolit, aby si on vybral vás! Váš balíček karet vás pravděpodobně nebude pronásledovat po celém městě. Udělá to jinak. Nechá se přitáhnout vaší intuicí v okamžiku, kdy přestanete vybírat rozumem. 

Karty si mne našly

Vzpomínám si, jak jsem si pořizovala své první karty. Projížděla jsem očima řadu vystavených sad. Jako první mne zaujaly karty A. Crowleyho. Ta sada mne přímo magicky přitahovala. Rozum na mne křičel, že v takových abstraktních obrázcích se nikdy nenaučím číst, ať si vyberu karty srozumitelnější, příběhové. A tak jsem prohlížela jiné sady znovu a znovu, ale vždy jsem se zrakem vrátila ke Crowleyho balíčku. 

Nakonec jsem si ho koupila a celých osm let se na jiné karty ani nepodívala. A jejich abstraktní obrazy? Spouštěly ve mně nevídané informace! Nebojte se ani netradičních, třeba mandalových karet.

Každý z nás potřebuje něco jiného

Své tarotové karty si můžete koupit na internetu – jsou jich tam tisíce. Vždy je však lepší navštívit kamenný obchod a procítit jednotlivé karty ve svých rukou. Nechat je, ať na vás svým osobitým kouzlem zapůsobí přímo. 

Výběr neuspěchejte, buďte trpěliví, vnímaví a jistě najdete takové, které vás přitáhnou. Pokud jste takové dosud neobjevili, zřejmě ještě nepřišel ten správný čas. 

Zapojte svou intuici

V některých obchodech balíčky karet nerozbalují – jsou zalité ve fólii a obsluhující vám možná ani nedovolí na něj sáhnout. Tam bych si své první karty rozhodně nekupovala.

Na druhou stranu existuje spousta prodejců, kteří jsou vstřícní a velmi ochotně vám karty půjčí do rukou. Mají totiž vždy připravený od každé tarotové sady jeden kus balíčku k prohlédnutí. V takovém obchodě si vaši pozornost a vaše peníze zaslouží! 

Správná energie

Karty, stejně jako všechny jiné předměty, obsahují energii prostředí, ze kterého přicházejí a se kterým se dále setkávají. A vy si jistě přejete, aby vaše karty pocházely z prostředí přátelského, vstřícného a láskyplného! 

Na trhu je nepřeberné množství tarotových karet, do nichž tvůrci vtiskli svůj vlastní pohled, své vlastní vnímání Tarotu. Proto se vám bude dobře vykládat z karet autorů, kteří s vámi rezonují, se kterými jste na stejné vlně. Nejsou karty lepší nebo horší. Jsou jen karty, které s vámi souzní nebo ne.  Dejte na své pocity! 

Vybírejte stylem „líbí – nelíbí”, nebo „ladí – neladí”!

Budete-li se snažit vykládat z karet, které vám nic neříkají, ale vlastníte je, protože vám je třeba věnovala kamarádka k narozeninám, je možné, že z karet nic moc nevyčtete. Tyto karty si vás totiž nevybraly!

Více rad a tipů najdete v e-booku „Deset rad pro tarotové začátečníky“.

Chci tarotový e-book zdarma

Autor článku

mandalové karty

Sophie Joya

Lektorka pracující s Tarotem nejen pro dospělé, ale také pro děti.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál