Tvoříme a pomáháme

Externí autor: Jitka Nosková, DiS., zveřejněno 1. 6. 2015

V loňském roce jsme společně vybrali peníze na nové vybavení kuchyně pro Julii. Pojďme pomoci i dalším dětem!

Začátek samostatného života je velmi náročný krok, který je o to těžší pokud nemáme zázemí vlastní rodiny, která by nás podporovala. V mnoha případech se po mladých lidech opouštějících náhradní péči očekává nezávislost ve velmi mladém věku, kdy ještě nejsou plně samostatní, zralí a připravení k odchodu z bezpečného prostředí náhradní péče. O. s. Janus podporuje a pomáhá mladým lidem, kteří odcházejí z dětských domovů, výchovných ústavů, nebo pěstounské rodiny do samostatného života. Pomáháme jim „vylétnout z hnízda“ a připravit je na samostatný život mimo podporu náhradní péče.  Naše služby jsou cílené na tuto ohroženou skupinu, snažíme se preventivně předcházet negativním vlivům a komplexně podporujeme mladého člověka v jeho samostatnosti a hledání si vlastní cesty do života.

Hlavním principem a základem pro všechny naše služby je navázání kvalitních dlouhodobých bezpečných mezilidských vztahů, které těmto mladým lidem v životě chybí. Navázání takového vztahu je stavebním kamenem pro dlouhodobou kvalitní a především účinnou spolupráci. Díky dlouhodobé podpoře Centra Mandala a hlavně jejich projektu Mandala dětem, můžeme našim klientům nabídnout širší nabídku služeb a zázemí, kde se mohou bezpečně učit novým dovednostem. V letošním roce, jsme mohli díky Mandale dětem pořídit jedné slečně, odcházející z dětského domova, vybavení kuchyně, a to do jejího prvního samostatného bydlení. Julie se s naší podporou učí vařit, hospodárně nakupovat a celkově se starat o svůj vlastní prostor.

Jménem našich mladých přátel a zaměstnanců o. s. Janus děkujeme nejen Centru Mandala a projektu Mandala dětem, ale i všem dobrým lidem, kteří se do projektu zapojili a kterým není jedno osud dětí a mladých lidí, kteří ne svou vinou, musejí žít mimo vlastní rodinu.

Děkujeme, že pomáháte i vy! Kupte si obrázek z prodejní výstavy.

Autor článku

tento článek nám poslala

Jitka Nosková, DiS.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál