Vernisáž výstavy fotografií Pavla Lepcia Toulky krajinou

zveřejněno 21. 11. 2012

Výstava „Toulky krajinou“ je průřezem fotografické tvorby autora za roky, během kterých hledal nové pohledy na svět a to nejen ve fotografii, ale i v různých filozofiích a názorech.

(tisková zpráva)

Vernisáž fotografií Pavla Lepcia ze Zlína, nazvaná Toulky krajinou, proběhla 11.11.2012 v prostorách restaurace Varna na Solniční ulici v Brně.

Jedná se o autorovu první samostatnou výstavu.

Fotografie, které jsou k vidění, vznikly v průběhu posledních tří let.

Výstava „Toulky krajinou“ je průřezem fotografické tvorby autora za roky, během kterých hledal nové pohledy na svět a to nejen ve fotografii, ale i v různých filozofiích a názorech.

Většina vystavených snímků má svůj původ v přírodě. Některé však reflektují i kulturní krajinu a stopu člověka v prostoru. Nejinspirativnějším fotografickým územím je pro Pavla Lepcia pomezí Moravy a Slovenska, proto je většina zastoupených vystavených fotografií právě z této oblasti. Další fotografie jsou z krajin Islandu a Čech.

Zahájení výstavy začalo proslovem Jany Gajdošové, která představila tvorbu fotografa a rovněž Centrum Mandala, které nad výstavou převzalo záštitu.

Návštěvníci se zaujetím shlédli fotografie  a posléze debatovali ve skupinkách  a především zahrnovali autora spoustou dotazů.

Pavel Lepcio sdělil své dojmy z vernisáže takto:

„Myslím, že to dopadlo dobře. Vypadalo, že lidé se dobře bavili (hlavně tím, že se spolu bavili v menších skupinkách). Já sám jsem odtamtud odcházel dvě a půl hodiny od zahájení, a přitom jsem se pořád s někým bavil, většinou právě o mých fotografiích. Návštěvníkům  se vernisáž taky hodně líbila, podle toho, co mi říkali. Když jsem rozdával ty malé fotky, tak si pár lidí řeklo i o autogram. Takže z vernisáže mám dobrý pocit. Na první výstavu si nešlo snad přát lepší místo. Do restaurace chodí spousta lidí a tak i u té příležitosti uvidí moje fotografie. Navíc je to kousek z České, ze které je cedule restaurace viditelná. A Česká je asi nejhlavnější ulice na Moravě. Výstava se stala impulzem k dalším mým aktivitám.“

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál