Vernisáž výstavy Obrazů na hedvábí a Fotografií

zveřejněno 25. 1. 2013

Vernisáž výstavy tvůrců Kristýny Nečasové, která maluje Obrazy na hedvábí a fotografa Jaroslava Nislera, který vystavil svoji fotografickou tvorbu, ve které zachycuje především podzimní krajinu a město Olomouc, proběhla 18.1. 2013 v Brně na Gajdošově ulici v prostorách Redwall café.

(tisková zpráva)

Obrazy a fotografie jsou vystaveny v prostorách kavárny a ve spodní galerii. Oba tvůrci začínají v současné době vystavovat a obdobná jejich výstava již proběhla ve městě Olomouc.

Vernisáž i výstava probíhají pod záštitou centra Mandala. Úvodní slovo, kterým byla výstava zahájena, pronesla jednatelka centra Mandala Zuzana Řezáčová Lukášková. Představila tvorbu obou autorů.

Kristýna Nečasová se věnuje tvorbě na hedvábí od svých osmnácti let. Vytváří nejen obrazy na hedvábí, ale zdobí také šátky, šály a kravaty. Zálibu má i v dalších různorodých výtvarných technikách. Tématy jejích obrazů jsou bájný pták Fénix, znovuzrození, sebeprosazení, sebepřijetí, radost ze života a z tvoření.

Jaroslav Nisler fotografuje především přírodu a inspirace čerpá během svých cest. Cestování je jeho velkou zálibou. Na této jeho výstavě můžete shlédnout fotografické snímky pestrobarevné krajiny podzimních toulek a zajímavě náladové pohledy na město Olomouc v mlze a tmě.

Kurátorkou výstavy byla Jana Gajdošová s pomocí Petry Hnilicové

Fotografie z vernisáže můžete shlédnout níže.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál