Vernisáž zahájila provoz nového centra

zveřejněno 20. 10. 2010

V pátek 1. 10. 2010 v 17:00 se uskutečnila vernisáž obrazů Jany Budařové, která byla součástí slavnostního otevření Centra Mandala. To se nachází v samotném centru Brna a kromě kurzů kreslení mandal nabízí kurz základů kreslení, arteterapeutický ateliér nebo výtvarné dílny.

(tisková zpráva)

Mandala je symbolem jednoty a je často spojována s východními náboženstvími. Mandala je však k vidění v mnoha kulturách všech kontinentů, včetně té naší. V posledních několik letech je používána také jako prostředek k psychohygieně a terapii. Odtud tedy název nového centra.

„Centrum Mandala vzniklo díky několika „náhodným“ setkáním, díky podpoře mých blízkých, ale také díky projektu RHK Brno Podpora podnikání žen v Brně. Hlavní činností centra bude práce s lidmi a s mandalami, se kterými jsem začala pracovat před pěti lety,“ říká vedoucí centra Zuzana Řezáčová Lukášková. Mandala je také hlavním tématem celoroční prodejní výstavy obrazů, kterou vernisáž zahájila. Obrazy jsou malovány podle Posvátné geometrie, což je základní jazyk celého Vesmíru.

Centrum však nabízí mnohem širší možnost vyžití. Kromě sebezkušenostních kurzů nabízí řadu výtvarných aktivit, terapeutické služby, ale také např. kurzy relaxace. Vybrat si tak může každý, kdo chce pečovat o svou duši. „Během roku chceme činnost centra rozšířit i o programy pro děti, včetně pohybových kroužků,“ doplňuje zástupkyně vedoucí Petra Šamalíková. Možná se tak dočkáme dalšího mateřského centra, které nabídne uhoněným maminkám komplexní služby.

V lektorském týmu centra najdeme řadu zkušených terapeutů, jako je Hana Formánková, terapeutka Eva Pávková nebo doktorka Jana Budařová. Ta se rozhodla do činnosti centra zapojit nejen jako autorka obrazů mandal na téma posvátná geometrie, ale také jako lektorka seminářů a kurzů. „Jsem ráda, že mohu spolupracovat s tímto centrem, jako lékařka psychiatrie a psychoterapeutka, bych ráda lidem předávala svoje zkušenosti s dosažením psychické vyrovnanosti. Mimo jiné bych také ráda pořádala semináře o léčivém konopí a jeho využítí v léčbě.“

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál