Vyhlašujeme den malování mandal

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 12. 5. 2016

Všimli jste si kolik je mezinárodních dnů, významných dnů a svátků? A víte, že ačkoliv je den mrkve a den tance nebo mluvíme jako piráti, tak není den kreslení mandal? My jsme si toho všimli také a proto jsme se rozhodli pro nápravu situace. A proto...

VYHLAŠUJEME DEN MALOVÁNÍ MANDAL NA 20. 9.

Je to den, kdy bylo založeno Centrum Mandala, kdy se narodilo mnoho významných osobností, kdy byl otevřen nový 23 km dlouhý úsek Pražského okruhu a kdy Wikipedie překonala hranici 1 milionu článků ve více než 100 jazycích. 

20. 9. je dnem, který je ideální na tvoření mandal, jejich vymalovávání a dotváření. Je to den, kdy i C. G. Jung namaloval svou první mandalu a proto, pokud jste s ještě kouzlu kruhů nepropadli, je to ideální příležitost, kdy začít. Pokud nevíte jak na to, pomůžeme vám. Máme mnoho informací, návodů a rádi se s vámi o to podělíme.

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál