Tvorba zachraňující pralesy

Autor: , zveřejněno 10. 12. 2015

Pod záštitou Centra Mandala proběhla výstava obrazů Lenky Horákové, která tak zachránila 6 arů pralesa a jak to udělala?

Lenka nejprve chodila do kurzu Cesta Mandaly, kde se rozkreslila a získala inspiraci i sebedůvěru pro vlastní tvorbu. Netrvalo to dlouho a přišla s celou kolekcí mandal pro výstavu. A protože pomáháme plnit sny a nejraději máme ty výtvarné, slovo dalo slovo a v říjnu to vypuklo.

Slavnostní zahájení a vernisáž výtvarných děl se udála 10.10. 2015 v Centru Mandala na Opletalově ulici. V rámci tohoto večera se představil i spolek Zachraň prales, zabývající se aktivní ochranou deštného pralesa. Výtěžkem z prodeje obrazů se autorka rozhodla podpořit právě jejich aktivity. Výstavu bylo možné shlédnout po dobu následujícího měsíce v Café Zahrada na Údolní ulici v Brně. Díky výtěžku z prodeje obrazů se podařilo zachránit 6 arů pralesa :)

Přijďte na páteční vernisáž

A dnes se můžeme těšit na další výstavu, která proběhne v Centru Mandala a vernisáž bude již tento pátek - 12. 2. 2016 v 18:00

V případě zájmu o koupi autorčiných obrazů a tedy i o podporu deštných pralesů kontaktujte organizátorku výstavy Janu Gajdošovou.

 

Autor článku

Jana Gajdošová

Lektorka výtvarných kurzů pracující rovněž s dalšími metodami pro osobní rozvoj a relaxaci

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál