7.ročník projektu Mandala dětem

Autor: Monika Glogovská, zveřejněno 25. 4. 2018

Mandala dětem je tu s námi již 7 let. Tento projekt, který vznikl na podporu opuštěných dětí, dětí, které neměly štěstí na rodinu, se stává čím dál více oblíbený. Stále přibývá těch, co se do něho chtějí zapojit a pomáhat druhým.

I letos Mandala dětem předčila svá očekávání a sešlo se úctyhodné množství originálních mandal. Každý, kdo mandalu tvořil, do ní dal své srdce, což bylo na první pohled velmi patrné. Tento ročník nabídl i novinku a tou byla neomezená věková hranice pro mandalové nadšence. Malovat mohl opravdu každý, kdo chtěl vyjádřit svou podporu druhým.

Vznikala díla

Kreslily děti ve školách, na kroužcích, maminky na mateřské, babičky s vnoučaty na kolenou ale také lidé ve firmách se svými klienty. Ti, co se obávali, že neumí kreslit, svou pochybnost po pár tazích jistě nechali odeznít, protože žádná mandala se přece nedá zkazit a každá si nese svou energii.

Avšak Mandala dětem pomáhá nejen dětem bez domova, ale také těm, kdo mandalu kreslí. Obecně je totiž mandala pomocný, léčivý prostředek, který slouží k uvolnění celého těla a mysli. Dokáže s vámi neskutečně divy. Dobíjí energii, zlepšuje náladu a také spojuje.

Co bude dál

Jsme opravdu hrdí na tento projekt, jsme hrdí na vás, a proto mandaly, které jste nám  v tomto roce do projektu přihlásili, můžete vidět v naší galerii na Mandalarii a udělat si tak obrázek o tom, jaká nápaditá díla letos vznikala.

Nakonec jsme ze záplavy srdcem malovaných mandal vybrali ty, které se objeví v našem kalendáři pro rok 2019.

Vzniklé mandaly je poté možné si prohlédnout z blízka a to díky benefiční výstavě, která proběhne v červnu. Zde budete mít také možnost si mandalu zakoupit.

Děkujeme všem, kteří neváhali ani minutu se do projektu zapojit a těšíme se na další ročník, který bude opět plný podpory, pomoci, barev a především mandal.

Zapojte se do projektu Mandala dětem

Autor článku

Monika Glogovská

Nebuďte na to sami, pomůžu vám úspěšně uspořádat kurz.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál