Cyklická žena - návod na použití ženy

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 28. 5. 2013

Už delší dobu vím, že když jsem unavená a nepřemáhám se, ale počkám, až se mi zase začne chtít něco dělat, udělám vše co potřebuji mnohem rychleji.

Také vím, že jsou dny, kdy mě rozpláče téměř cokoli a že mívám „záchvaty kreativity“. Vím, že pokud poslouchám své tělo, pracuji a žiji v souladu s ním, jsem mnohem spokojenější.

Všechna má pozorování dostala nový rozměr poměrně nedávno, když se mi dostala do ruky kniha Cyklická ženy. Začala jsem sledovat, jak v průběhu měsíce kolísá množství mojí fyzické i psychické energie, jak se mění moje komunikační i analytické schopnosti a jak vše souvisí s tím, ve které fázi svého ženského cyklu se zrovna nacházím. Je až fascinující, jak snadno všechno plyne, když jako žena využívám svých schopností, které mám zrovna k dispozici. A vše je tak jednoduché. Stačí pozorovat a hlavně poslouchat své tělo. Jednou z možností je třeba využití techniky focusing.

Můj tip pro všechny ženy

"JAK POUŽÍVAT SEBE SAMA"

Začněte si každý den zapisovat kolik máte fyzické, psychické energie, jak jste komunikativní (zaměřené do sebe nebo navenek), jak moc jste kreativní a jaká je vaše sexualita. Ideálně si každý den zapisujte tak, abyste neviděla své předchozí záznamy. Po měsíci se na vše podívejte a srovnejte s údaji o svém cyklu. Proto, abyste věděla, jak vše funguje, však budete potřebovat záznamy z několika cyklů. Na všechny uvedené oblasti má totiž vliv také řada dalších faktorů, jako je počasí, to co děláte a co se děje ve vašem životě.

Časem zjistíte, že se vaše energie pravidelně vrací a bude pro vás snazší odpočívat, když nebudete zrovna mít chuť nic dělat. Vše doženete později. Můžete se takto také naučit cíleně plánovat své aktivity na tu dobu cyklu, kdy máte potřebné množství energie, kreativity nebo trpělivosti. Nebojte se experimentovat a hrát si. Život je hra a žena je úžasná bytost plná netušených možností.

Pokud chcete, přijďte své zkušenosti sdílet na naše setkání ženského kruhu.

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál