Jak fungují antistresové omalovánky

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 18. 8. 2016

Všimli jste si kolik je v knihkupectvích antistresových omalovánek, omalovánek pro dospělé nebo mandalových sešitů? Také si kladete otázku proč jsou tak populární? Je to tím, že během kreslení „vypneme“ hlavu a neuvěřitelně rychle zregenerujeme. A když vymalováváte kruhový obrázek, je celá regenerace ještě rychlejší a efektivnější. A při tom stačí jen 20 minut.

Ačkoliv se zdá, že řada z nás neumí vypnout, není to nic složitého. Stačí se naučit relaxovat. Relaxace je něco jako restart mozku, dočasné vypnutí myšlení nebo regenerace naší mysli. Ta je propojená s tělem tak kouzelně, že během 20 minut "nic nedělání" získáte psychickou i fyzickou sílu na další 2 až 3 hodiny plného výkonu.

Zdá se vám, že na kreslení nemáte čas? Počítejte se mnou…

Pokud relaxujete alespoň půl hodiny, zvýší se vaše produktivita v následujících 2 hodinách až o 50 %. To znamená, že během jedné hodiny uděláte práci, která by vám jinak zabrala hodinu a půl, takže díky 30 minutám získáte hned celou hodinu k dobru.  Pokud tedy chcete jít domů z práce dříve, vložte si do svého pracovního dne alespoň jednu malovací pauzu.

Stačí opravdu málo

Jediné co potřebujete je sada pastelek a papír (nebo mandalový sešítek). A co víc - když se při nic nedělání ponoříte do světa barev a tvarů, objevíte řešení, na která jste už dlouho nemohli přijít, uvidíte svou situaci z jiného úhlu pohledu a zjistíte, že řadu věcí lze zvládnout snadněji, než se zdálo. Zkrátka jako bonus získáte odstup s nadhledem a do vašeho života se vrátí lehkost.

Potřebujete ještě další důvody, proč si pořídit antistresové omalovánky nebo mandalový sešit, který vás provede od „pouhého“ vymalovávání k tvoření vlastních krásných kruhových ornamentů? Pro pauzy v práci se vám bude hodit mandalový kalendář, který budete mít na pracovním stole a tedy vždy po ruce. A pro ty, co se bojí, že ho založí do šuplíku a pak už si na malování nevzpomenou máme Mandalu zdarma – každý měsíc dostanete alespoň jednu mandalu s tipy na tvoření do mailu, takže už nikdy nezapomenete vzít pastelky a zlepšit svůj život, zdraví a vlastně i pracovní výkon.

Chci mandalový sešit

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál