Jurta na Obilném trhu - výstava mandal, otevřené lekce, Jurtonocování

Autor: Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová, zveřejněno 4. 5. 2015

Centrum Mandala i na letošní jaro připravuje postavení jurty v centru Brna. Letos bude jurta stát v parku na Obilním trhu.

(tisková zpráva)

Provoz jurty bude slavnostně zahájen v pondělí 11. května 2015 v 17 hodin vernisáží výstavy „Mandala dětem. Hudební doprovod na Hang - Tomáš Jarošek.

Jedná se již o čtvrtou výstavu vítězných mandal malovaných dětmi, které byly vybrány na základě veřejného hlasování. Již potřetí tato výstava proběhne v jurtě, v mongolském obydlí kruhového půdorysu, které je vlastně také mandalou.

Výstava „Mandala dětem“ je doprovázena pestrým programem, o který se postarají nejen lektoři Centra Mandala, ale také externí lektoři. Těšit se můžete na program pro děti, pro dospělé i pro seniory. Přineseme vám zajímavé workshopy, semináře, promítání, zážitkové lekce i hudební vystoupení.

V prvním týdnu konání bude na programu jóga 60+ a XXL, Zentangle, mantrování, Kouzlo příběhu (program pro děti), intuitivní kreslení, didgeridoo koncert Dalibora Neuwirta, workshopy „Optimismus“ a „Dreaming, planning, do it“ Filipa Tylše, ateterapeutická dílna Hanky Formánkové zaměřená na práci s koláží a hudební workshopy zaměřené na dech, hlas, beat box a hraní na didgeridoo.

V týdnu od 18. května se těšte na tvoření mandal, lelci alikvotního zpěvu, filmovou terapii, Zentangle, Osho Zen Tarot, terapii tmou, rodinné konstelace, lekci tance s hitem Happy.

Třetí týden se ponese v duchu lekcí o mandalách, optimismu a nejen výtvarných workshopů. Můžete si přijít vyzkoušet práci s hlasem a zpěvem, rodinné (systemické) konstelace, dramaterapii, intuitivní kresbu, sypání pískové mandaly, tisk na trička či tvoření mandal z čajových sáčků na skvostný recyworkshop, který povede odbornice na techniku TeaBagFolding až z dalekého Kladna Gabriela Gabčik Bernová. Pro děti a školní třídy jsme připravili program s názvem „Kouzlo příběhu“.

Poslední týden budou na programu dva programy určené dětem a školním koletivům „Povídavá pastelka“ a „Kouzlo příběhu“. Dospělí si mohou vybrat z workshopů „Malý princ v nás“, „Hraní a divadlování“, „Jóga 60+ a XXL“, „Zentangle“, „Vnitřní dítě“ či třeba „Film +“. Těšte se také na nevšední odpoledne nazvané „Daliborův čajový svátek s degustací čajů a sušenek“, které se odehraje na Dalibora - ve čtvrtek 4. června 2015 od 15.00.

Podrobnosti k nabízenému programu najdete zde.

Pro ty, kteří by si jurtu chtěli užít podle svých vlastních představ, je tu možnost si ji pronajmout na noc. I letos jsme připravili oblíbenou akci „Jurtonocování“. Svá místa si můžete rezervovat zde.

Posledním dnem výstavy „Mandala dětem“, doprovodných programů i Jurtonocvání je pátek 5. června 2015.

Autor článku

Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová

Zkušená lektorka pracující s expresivními terapiemi, zejména drama terapií a filmovou terapií.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál