Mandala zdarma

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 30. 10. 2012

Nabízíme předlohy mandal každé tři týdny do vaší mailové schránky. Tvořte s námi.

Slavíme druhé narozeniny

Naše služba Mandaly zdarma funguje již třetím rokem. Nedávno jsme prošli datem, které označovalo konec fungování druhého roku, tedy druhé narozeniny, této služby. Dnes s námi tvoří více než 3200 lidí z celé České i Slovenské republiky, odeslali jsme již více než 37 mandal (některé i takové, které jste nám poslali) s texty a tipy jak s mandalou pracovat a celkem jsme vystavili 94 mandal, které jsme vám poslali a dostali jsme je od vás vymalované zpět. Kromě mandal od vás dostáváme také milou zpětnou vazbu, která nás motivuje k další práci a za kterou děkujeme.

„Chci vám tímto především poděkovat. Díky vašemu webu jsem za rok a půl kresleni ušla kus cesty v získání sebedůvěry, sebeléčení, zklidnění mysli a uvědomění si jak své vlastní hodnoty, tak hodnot životních. Vaše mandaly mě naučily vyjadřovat své pocity, vyrovnávat se s nelehkými životními situacemi a každá je vzpomínkou na určité životné období či odpovědí na otázku, kterou kladu sobě samé při kresleni, pomáhají mi pochopit sebe samu.“

Připravili jsme pro vás

U příležitosti druhého výročí existence naší služby mandal zdarma jsme pro vás připravili pracovní sešit s našimi 37 mandalami, které jsme dosud poslali. Mandaly jsou upraveny, aby byly pravidelné a geometrické (ty co posíláme jsou kreslené v ruce) a jsou tematicky rozdělené podle doprovodných textů do čtyř kapitol (O mandalách, Barvy a tvary v mandale, Tipy, návody a cvičení a Mandaly pro každý čas). Pracovní sešit je formátu A4 a je na tvrdším papíře, aby bylo možné mandaly vybarvit také např. vodovými barvami.

Pokud chcete mít své mandaly na jednom místě, objednejte si náš pracovní sešit, který je vytvořen pro vás.

Budeme rádi, pokud vás naše služba nebo sešit inspiruje k tvoření vlastních mandal, stejně jako paní Janu, která nám napsala:

„Odjíždím najít sama sebe a hledala jsem nějaké hezké mandaly, které bych si po večerech či při vycházejícím sluníčku mohla vybarvit a narazila jsem na Vaše stránky. Jsou moc hezké a navíc i pro mě velmi zajímavé. Hned jsem si díky Vaším návodům přibalila i tužku a kružítko a chtěla bych zkusit vytvořit mandalu vlastní.“

Těšíme se na další společné tvoření, na mandaly i podněty k naší práci.

Pro zájemce o téma mandal nabízíme také

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál