Marně přemýšlíte, čím udělat mamince radost?

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 21. 12. 2016

Letos jsem si všimla jedné věci, která mě překvapila. Naše centrum slouží mnoha lidem, ale největší ohlas má mezi dámami o generaci starší, než jsem já...

Jsou to paní od 50 let, které byly celý život aktivní, velmi se věnovaly rodině a práci, ale pozapomněly na sebe. Teď trochu zvolnily tempo, děti jim “vylétly z hnízda” a ony by se mohly věnovat sobě, svým koníčkům, dělat si radost. Ale mnohé z nich to neumějí. Těžko se jim z péče o jiné přepíná do péče o sebe. A já mám velkou radost, že jim s tím umíme a můžeme pomáhat.

Brňačky k nám mohou zajít na jógu nebo malování, jako paní Dana.

holčička

Pokaždé, když přijdu, dozvím se něco nového o sobě a připomenu si svoje vnitřní hodnoty – jak a pro koho žiju, co chci se svým životem dělat, co mi dělá radost. Je to perfektní osvěžení pro duši.

Dana (52 let)

Neomezujeme se ale jen na Brno. Tvoříme hramonii i s dámami z velké dálky. Paní Jana z Plzně, stejně jako řada dalších, absolvovala internetový kurz Cesta mandaly. Odebírá mandaly zdarma, využívá skypových konzultací a účastní se webinářů.

Paní Lucka z Ostravy dokonce využívá mandaly i v práci, ve stacionáři s mentálně postiženými lidmi.

A není sama kdo využívá mandaly ve prospěch dalších! Paní Hana bere naše mandaly a tipy na tvořivá setkání se svými kamarádkami, maluje nebo pískuje s vnoučaty a moc si to pochvaluje. 

holčička

Vždy, když mi přijde mandala z vašeho centra, vytisknu si ji a vymaluju s vnučkou, se kterou ráda tvořím. Někdy si maluju i jen tak sama pro sebe, abych si odpočinula po náročné práci.

Hana (54 let, zdravotní sestra)

Chcete-li udělat své mamince nebo babičce radost, nabídněte jí stejnou cestu. Pokud nevíte co zvolit pro úplný začátek, nabízíme pár tipů:

  • zvolte náš set pro začátečníky
  • nebo jí pořiďte on-line kurz Manadla 1.

Bude-li ji to bavit, kupte ji k narozeninám

Ukažte jí, že prostřednictvím internetu nemusí být doma sama. Naučte ji, že se může zapojit do komunity podobně smýšlejících lidí a dělat si radost.

 

Autor článku

omalovánky nejen pro děti

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál