Neumím a přece...

zveřejněno 5. 6. 2013

Dne 3. 6. 2013 v 18:00 byla v kavárně Zahrada Café Therapy na Údolní ulici v Brně zahájena již třetí výstava Neumím a přece kreslím. Vystavené obrazy jsou produkcí účastníků kurzu Základy kreslení, který ve školním roce 2012/13 vedl výtvarník Ivan Štrouf, autor loga Masarykovy univerzity, autor ilustrací a obálek řady knih a umělec na volné noze. Součástí zahájení výstavy bylo malé hudební vystoupení a doprovodný program v podobě sypání pískové mandaly.

(tisková zpráva)

Již potřetí tak mají kurzisté možnost podílet se na výstavě, která je důkazem toho, že kreslit může opravdu každý, kdo má chuť. „Rozhodujícím momentem bylo setkání s panem Štroufem, který se ujal vedení kurzu Základy kreslení v našem Centru Mandala a který svým milým vedením, dodáváním odvahy a poskytováním metodických rad přispěl k probuzení talentu, který je v každém z nás,“ říká jednatelka centra Zuzana Řezáčová Lukášková.

Výstava byla zahájena hudebním vystoupením Martina Nykodymy a Juraje Košce, kteří neumí a přece hrají a zpívají. Skladbou Volně položená poezie tak přispěli k pohodové atmosféře. Ta pomohla při tvorbě společné z písku sypané mandaly, která byla na konci vernisáže smetena do barevné hromádky. Z té si pak každý mohl odnést hrst písku, aby ji vhodil do řeky a poslal tak přání dobra, pohody a harmonie do celého světa. Na tvoření mandaly se podílely zejména účastnice kurzu kreslení mandal Cesta mandaly, které tak zakončily svůj kurz.

Chcete zažít pocit umělce? Přihlaste se na letní školu kreslení.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál