Peněženka z nápojových kartonů 2

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 8. 5. 2013

Jak si vyrobit originální a funkční peněženku z recyklovaného materiálu, tentokrát na bankovky i mince.

Budete potřebovat:
  • krabice od džusu (nápojové kartony)
  • nůžky
  • barevné lepící pásky
  • bankovka

Jak postupovat:

Vyberte si krabici od nápoje, která vás něčím zaujme. Odstřihněte ji vršek i spodek a rozložte na plát (viz galerie). Vezměte si bankovku, která bude sloužit jako měřidlo, a odstřihněte podle ní třetinu krabice (viz galerie). Bankovkou měříme z důvodu, že tato část peněženky bude sloužit na vkládání papírových peněz. Vzniklý tvar přeložíme podle bankovky a opět odstřihneme část, která je navíc. Vznikne nám tak pomyslná kapsa.

Kapsu upravíme tak, že jednu její část ustřihneme na velikost bankovky (viz galerie). Druhá polovina tedy bude delší. Je to kvůli tomu, abychom pak peněženku mohli zapnout. Teď vezmeme barevnou lepicí pásku, začistíme s ní okraje a spojíme díly k sobě tak, abychom vytvořili pevnou kapsu (viz galerie).

A peněženku na bankovky máme hotovou. Teď už zbývá jen přidat kapsu na mince. Jak si ji vyrobit se dočtete zde.

Zapínání je opět na vás. My doporučujeme suchý zip.

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál