Představujeme barevný harmonizační seminář

Autor: Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová, zveřejněno 24. 2. 2014

Období konce zimy a začátku jara bývá všelijaké a náročné. Často se objevuje takzvaná „jarní únava“, náladovost či dokonce nechuť k čemukoli. V tomto období je důležité věnovat se sama sobě.

Probouzející se jarní příroda je symbolem rozkvětu, hojnosti a znovuzrození. Začíná se nový cyklus. Tato doba je příhodná pro začátek něčeho nového.

Naše lektorky Mgr. Jana Gajdošová a Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová připravily barevný harmonizační seminář, který poskytuje prostor se na chvíli zastavit, věnovat se různým kreativním aktivitám, hledat své štěstí a cestu k němu. Budete si moct užívat přítomného okamžiku a odpočívat.

Cílem semináře je poskytnout účastníkům prostor pro odpočinek a péči o sebe sama, svoji psychickou pohodu, harmonii. Každý, kdo se semináře zůčastní, si bude moct vlastním způsobem a tempem vyzkoušet, jak probudit a rozvíjet vlastní kreativitu. Vyvážit ve svém životě racionální a uměleckou stránku je velmi důležité. Každý člověk je nějak kreativně nadaný. Potlačovat svoji kreativitu může vést k jejímu zablokovaní a následně k různým komplikacím či k nemocem.

Umění léčí. Během každého semináře si vyzkoušíte a naučíte se, jak můžete prostřednictvím umění pomáhat sami sobě.

Během čtyř bloků nazvaných Žlutá, Červená, Modrá, Zelená se setkáte s technikami vycházejícími z různých druhů umění. 

Jednotlivé bloky se ponesou v duchu těchto barev:

Žlutá (15. 3. 2014)

Na Žlutém semináři otevřeme dveře umění a spojíme se s kreativní částí naší osobnosti. Žlutá je velice výraznou a jasnou barvou, vždyť je také barvou slunce. Dodává nám sílu a elán, naplňuje nás optimismem. Napomáhá uvolnění a svobodnému vývoji. V duchu této barvy se ponese celý seminář. 

Červená (29. 3. 2014)

Během Červeného semináře budeme pokračovat dále s hledáním a nacházením umělce v sobě. Otevřeme se kreativitě a naučíme se, jak se skrze umění můžeme uzdravovat. Červená je barvou energie, tepla, lásky a aktivity. Probouzí sebedůvěru a pomáhá zaujmout ten správný postoj. Je to barva síly a plodnosti. Na mentální úrovni tato barva podporuje schopnost prosazování se. 

Modrá (12. 4. 2014)

Modrý seminář nám otevře cestu ke svobodě, k tvorbě, k zlepšení našeho života. Barva modrá symbolizuje vodu, moře, nebe. Je to barva víry, nesmrtelnosti a vyššího poznání. Tmavě modrá je barvou spolehlivosti, míru a celkově uklidňuje. Zlepšuje schopnost se soustředit. Světle modrá přináší inspiraci a dává nám pocit svobody. 

Zelená (3. 5. 2014)

Zelená uklidňuje, chrání a omlazuje, dává pocit bezpečí, volnosti, klidu i naděje. Je symbolem přírody, radosti ze života, rozpuku a hojnosti. Je to barva soucitu, vibrací zamilovanosti, barvou léčení a uzdravování se. Závěrečný blok cyklu sobotních setkání se ponese v duchu volnosti, radosti a rozkvětu. Završíme otevírání kreativní části našeho Já dalšími uměleckými technikami, necháme v sobě doznít účinky svobodného tvoření a vydáme se vstříc pestřejšímu životu. 

 

Během všech seminářů nás budou provázet různé kreativní techniky z oblasti arteterapie, biblioterapie, pohybové terapie, dramaterapie, muzikoterapie či filmové terapie. Slova terapie v názvu těchto technik se ovšem nemusíte bát. Jde o techniky, která mají výborný vliv na psychiku, navozují harmonii, prospívájí duši i tělu. Umožňují věnovat se sama sobě, poskytují prostor pro svobodné vyjádření, sebepoznání, sebepřijetí. Jde o expresivní techniky, které dosahují skvělých výsledků a jsou velmi oblíbené v zahraničí (USA, Francie, Japonsko). V České republice se začínají teprve rozšiřovat. 

Přijťe se uvolnit a načerpat energii a inspiraci na seminář. Vydejte se na svoji osobní cestu za štěstím a splněním snů.

 

Autor článku

Mgr. Bc. Kristýna Mikscheová

Zkušená lektorka pracující s expresivními terapiemi, zejména drama terapií a filmovou terapií.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál