Tvoříme spolu a pomáháme

Autor: Monika Glogovská, zveřejněno 25. 7. 2018

Projekt Mandala dětem snad už ani netřeba představovat. Za tu dobu, co tu s námi je (již 7 let), si získal mnoho fanoušků a podpory. Rok od roku váš zájem o kreslení mandal pro dobrou věc narůstá a my jsme vám všem za to opravdu moc vděční.

Další ročník úspěšně dokončen

V pořadí již 7. mandalování přineslo téměř 300 nových, originálních mandal, které kreslily nejen děti ve školách ale nově i kdokoliv, kdo měl chuť zapojit se do projektu a pomoci tak druhým. 

Výstava Mandala dětem

Jelikož i letos se vás do projektu Mandala dětem zapojilo opravdu mnoho, následovala výstava děl, která proběhla jedno pěkného odpoledne, s milým doprovodným programem, za účasti vás, mandalových nadšenců.  Výstava nabízela také možnost zakoupení vzniklých mandal a že se po několika z nich jen zaprášilo. 

Kam vybrané peníze putovaly

Poté následovalo předání získaného finančního obnosu z prodeje mandal spolupracujícímu spolku JANUS. JANUS je zapsaný spolek, který se snaží, stejně jako my, pomáhat druhým, zejména dětem z dětských domovů. Jejich cílem je  umožnit těmto ohroženým dětem a mladým lidem nalézat tu správnou cestu k sobě samým, k druhým i k celé společnosti.

V tomto roce byly peníze z projektu Mandala dětem použity na nákup potřebných věcí do domácnosti, jakou jsou např. malé domácí spotřebiče, úklidové prostředky či ložní prádlo a ručníky.

Díky vám jsme tak dokázali letos pomoci až třem dětem, které si tuto „výbavu“ mohly za vybrané peníze odnést do svých příbytků.

Ještě jednou velké díky všem účastníkům a těšíme se na vás u dalšího ročníku.

Zapojte se do projektu Mandala dětem

Autor článku

Výstava_4

Monika Glogovská

Nebuďte na to sami, pomůžu vám úspěšně uspořádat kurz.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál