Jak vytvořit mandalu

Autor: Zuzana Řezáčová Lukášková, zveřejněno 11. 11. 2014

Mandalu může tvořit každý, kdo se nebojí vzít tužku do ruky a začít. Leckoho bílý papír děsí. Existuje ale několik pomůcek, tipů a návodů, jak i toto překonat a jak se stát "malířem" abstraktních obrazců. Chcete tvořit mandaly a neví jak do toho? Nabízíme vám hned několik návodů...

 

Záleží, co hledáte

Když se chcete zklidnit, můžete pracovat s mandalovou předlohou, kterou pouze vybarvíte. Když se chcete "jen" na chvíli zastavit ve shonu všedních dní, můžete pracovat s hotovou mandalou. Pokud však chcete zapojit celou svou osobnost a ještě se o sobě něco dozvědět, vytvořte svoji vlastní mandalu. Snadno a rychle ji vytvoříte i hned teď u počítače.

Od vymalovávání po tvoření vlastních mandal

Vytvořit svojí vlastní mandalu není nic těžkého. Pokud začínáte nebo hledáte inspiraci, projděte cestou od vymalovávání po vlastní tvoření. Průvodcem vám bude třeba pracovní sešit, který ve čtyřech částech nabízí předlohy k vymalování, předlohy k dotvoření a návody na vlastní mandaly. Nakreslíte si svojí mandalu, vytvoříte mandalu tibetskou i indiánskou a vše můžete zakončit relaxačním zentanglováním! Zkrátka svět mandal nabízí mnoho. Stačí nechat se pozvat!

"Mandaly mě moc baví, kdyby to šlo, tak ani nejdu do práce a sedím a kreslím a kreslím..." (Majka Šlahařová, účastnice on-line kurzu)

...mandalu ze čmáranice

 

...mandalu dle šablony

 

...mandalu na interaktivní tabuli

Objednat tvoření mandaly s lektorkou

Autor článku

Zuzana Řezáčová Lukášková

Arteterapeutka, která jako jediná v ČR pracuje s mandalovým diagnostickým testem.

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál